Andreas blogg

andreas; socialdemokrat, naturare, ssuare, lidköpingsbo m.m. som bloggar om vad som faller in.

Friday, February 02, 2007

Dags att börja ta ansvar?

Right, nu har det stått i tidningarna, det har sänts på tv, vi diskuterade det på miljöpolitiken i skolan. Jag pratar om fn-panelens miljörapport! Nu när en hel jättehög med forskare och vetenskapsmän är överens om att det är i princip uteslutande människan som står för miljöförändringarna, nu när det finns på papper också, kan det månntro vara dags att börja ta ansvar nu?


Visst har vi kommit en bit med miljövänligare bilar, miljömärkta varor o.s.v., men vi kan, vi kan mycket mer! Nu när det finns på papper, nu är det hög tid att utbilda befolkningen, kunskap påverkar så mycket mer än man kan tro. Vad jag dessutom tror på är små påminnare som återväcker kunskapen när det kommer till kritan. Exempel, kolla den här grafen.

Vad säger det då? Rökningen har minskat väldigt grovt i och med att informationen ökat, och nu det senaste har vi ju även "påminnarna" på paketen, typ "Rökning dödar", "Rökning ger fosterskador" och de dära. Kollar man vidare i tabellerna ser man att ungdomar röker minst, alltså: börja utbilda i tidig ålder, så får vi en miljömedveten generation som för med sig en hållbar utveckling!

Nu är det dags, nu är nu! /Andreas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home